01. septiembre 2017 - 10:00
Palma de Mallorca
SpainPalma de MallorcaCalle Galerías Plaza Mayor, 3407002

Batalla Canamunt i Canavall 2017, Palma de Mallorca, viernes, 01. septiembre 2017

#CanamuntCanavall2017 💛❤️
Anirem ampliant informació i potser aquesta sigui modificada més envant.
------ Actes ------
-Venda de camisetes per poder pagar aquesta festa.
-Presentació i eleccions* (si és necessari) de Senyors i/o Senyores de Canamunt i Canavall.
-Penjada de blassons.
-Sopar de colles.
-Batalla. (Diumenge 3 de setembre)
-Enterro d'en Berga. (Dilluns 4 de setembre)

------ Història ------
Canamunt i Canavall són els dos bàndols nobiliaris que s'enfrontaren a Ciutat i a tot el Regne de Mallorca (Quan erem un petit país enmig del mar) a finals del segle XVI.

Les causes d'aquest enfrontament són complexes i s'han de cercar en les lluites nobiliàries mallorquines dels segles anteriors. També s'han de tenir en compte els moviments de la noblesa per monopolitzar el poder polític i econòmic de Mallorca després de les lluites civils de les Germanies, els llargs plets que mantenien entre ells i la boja carrera per aconseguir títols nobiliaris que els equiparassin a la noblesa.

Encara que l'enfronatment originàriament fou entre bàndols nobiliaris urbans, tendí a absorbir i enquadrar altres bàndols de la part forana que cercaren la protecció i suport de les poderoses faccions aristocràtiques. D'altra banda els nobles tendiren a organitzar escamots particulars per perpetrar les seves actuacions i en aquests escamots hi participaren de manera activa, a la part forana, les colles de bandolers. Els grups nobiliaris actuaren sobretot a la ciutat, però feien baixar bandolers per dur a terme les seves venjances i donaven suport logístic i de tot tipus als moviments de les colles amigues arreu de Mallorca.

Jaume Joan de Berga i de Sales (Mallorca, segle XVI-1619), fou un jurista i advocat de la Reial Audiència de Mallorca. Com a jutge es mostrà inflexible amb els bàndols de Canamunt i Canavall. Empresonà diferents nobles que li juraren odi etern. Quan, el 1618, els comissaris reials atacaren la Colla de Selva va fer empresonar i executar part dels bandolers. Va ser aleshores quan el Capellà Boda jurà venjar-se d'ell. Finalment l'executor de Jaume Joan de Berga fou el bandoler Antoni Gibert Treufoc que li tirà una arcabussada. Gibert fou capturat prop de Bellver i executat.

L'assassinat del jutge, el 24 de maig de 1619, provocà el procés judicial més important de tota la història mallorquina. Encara ara és viva la dita popular: Què en som jo, de la mort d'en Berga.

viernes, 01. septiembre 2017, Palma de Mallorca, Batalla Canamunt i Canavall 2017

3. Custom Days Mallorca

3. Custom Days Mallorca

viernes 27. octubre 2017
Neon holi festival plaza de toro

Neon holi festival plaza de toro

domingo 17. septiembre 2017
Concierto Rosendo + Burning
sábado 02. septiembre 2017
Mallorca Closing 2017
jueves 19. octubre 2017
Palma de Mallorca Marathon 2017
domingo 15. octubre 2017
Pelillos a la Mar en Shamrock
jueves 24. agosto 2017
Ayuda a los perros PPP de Son Reus
miércoles 23. septiembre 2020
Encuentra eventos más interesantes
Obtener recomendaciones de eventos en base a su gusto Facebook. ¡Consiguelo ahora!Muéstrame los eventos adecuados para míAhora no